4/6/08

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7:30μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ; ΟΧΙ!
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!
Πέρασαν μόλις δύο χρόνια από τα ιστορικά «ΟΧΙ» του γαλλικού και του ολλανδικού λαού στο τότε προωθούμενο Ευρωσύνταγμα και οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρώπης για άλλη μια φορά επέλεξαν το δρόμο της σύγκρουσης με τα συμφέροντα των λαών. Στις 13 του Δεκέμβρη το σύνολο σχεδόν των κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ υπέγραψαν την νέα «Ευρωσυνθήκη». Στη διαδικασία έγκρισης προσπαθούν να αποφύγουν τα δημοψηφίσματα και επιλέγουν την ασφαλέστερη οδό των εθνικών κοινοβουλίων. Για άλλη μια φορά οι κυβερνήσεις της Ευρώπης πάνε ενάντια στα συμφέροντα των λαών, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ προκρίνει τις πιο αντιδραστικές – αντιλαϊκές πολιτικές, με την πλήρη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του οποίου εισήλθε η χώρα στην ΟΝΕ και το ευρώ.

Η νέα Ευρωσυνθήκη είναι στα ουσιώδη σημεία της ίδια με το ηττημένο από τους λαούς Ευρωσύνταγμα. Αποτελεί το επιστέγασμα της πολιτικής της ΕΕ και στοχεύει στο να διευκολύνει την πορεία των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που καιρό τώρα προωθούνται σε κάθε χώρα. Θέλει να κάνει το νεοφιλελευθερισμό τη μόνη αποδεκτή πολιτική, αναγορεύει την "άκρως ανταγωνιστική κοινωνική οικονομία της αγοράς" σε υπέρτατο θεσμικό κανόνα, παραγνωρίζει κάθε κεκτημένο κοινωνικό δικαίωμα.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε. έχουν πληγεί πολλές φορές από την αντιδραστική πολιτική της Ε.Ε.

Η νέα Ευρωσυνθήκη πάει αυτή την πολιτική βήματα πιο μπροστά και τα συμφέροντα του εργαζόμενου κόσμου πολύ πίσω!

Η μάχη ενάντια στην Ευρωσυνθήκη είναι συνέχεια αυτών των αγώνων, είναι συνέχεια των αγώνων ενάντια στην Ε.Ε. του κεφαλαίου, της καταστολής, του ρατσισμού και του πολέμου.

Απέναντι στην αντιδραστική Ευρωσυνθήκη οι εργαζόμενοι και η νεολαία καλούνται να χαράξουν διαλέξουν το δρόμο της αμφισβήτησης και του αγώνα!

Δημοψήφισμα τώρα! Η κυβέρνηση της ΝΔ – όσο και αν προσπαθεί να το αποφύγει – έχει την υποχρέωση να φέρει το ζήτημα μπροστά στην κρίση του ελληνικού λαού. Και κάθε πολιτική δύναμη έχει χρέος να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση και όχι να «σφυρίζει αδιάφορα». Η ευρωσυνθήκη να πρέπει να ανατραπεί με το «ΌΧΙ» των λαών, με το όχι του κόσμου της δουλειάς, των αγροτών και της νεολαίας που καιρό τώρα – και με πολλαπλούς τρόπους – δείχνουν την έντονη διάθεση τους να αμφισβητήσουν τις επιλογές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων!


ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ!
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

-Όχι στη λιτότητα, την ελαστική εργασία, τις ιδιωτικοποιήσεις – Κατοχύρωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

· .-Όχι στην κοινή εξωτερική πολιτική, τον ευρωστρατό και τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

· - Ενάντια στον αυταρχισμό, την καταστολή και τους τρομονόμους – Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών.

-Ενάντια στην Ευρώπη φρούριο. Ελεύθερη είσοδος και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα σε μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

11 ΙΟΥΝΗ 7.30ΜΜ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ-Στηρίζουν:ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ,ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ,ΦΟΡΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ