1/11/08

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 11πμ



ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!


Τα κανόνια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έχουν βαρέσει για τα καλά, οι τραπεζικές φούσκες έσκασαν και οι συνέπειες για την ελληνική οικονομία είναι ήδη ορατές. Το κίνημά μας βρίκσεται αντιμέτωπο με νέες προκλητικές επιθέσεις από τη μεριά των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν: Έχουν βαλθεί να φορτώσουν τα σπασμένα της κρίσης στις δικές μας πλάτες.

Κι ενώ η συμμορία του Καραμανλή και των υπουργών του δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τις ανάγκες μας, τα σχολεία, τους μισθούς και τις συντάξεις, αποφάσισαν να διαθέσουν το ασύλληπτο ποσό των 28 δις ευρώ απο τον προϋπολογισμό, για να σώσουν τα κεφάλαια των φίλων τους, των τραπεζιτών. Παράλληλα, σχεδιάζουν να ιδιωτικοποιήσουν ότι κινείται και ότι πετάει (συγκοινωνίες, Ολυμπιακή), τα Λιμάνια και βέβαια τα Πανεπιστήμια, τη Δημόσια Υγεία και ο κατάλογος έχει συνέχεια.

Οι μαθητές απαντάμε: Τα σχέδια τους είναι μια απάτη! Είναι πρόθυμοι να δώσουν προκλητικά ποσά σ' αυτούς που τ' χουν χοντρά, παίρνοντάς τα από εμάς και τις οικογένειες μας που δεν τα βγάζουν πέρα. Δεν θα τους αφήσουμε! Εδώκαι ένα μήνα κλιμακώσαμε τον αγώνα μας, προχωρώντας σε καταλήψεις. Και θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί!

Σε συντονισμό και κοινή δράση με τους καθηγητές μας, τους φοιτητές και όλους τους εργάτες. Διαδηλώνουμε μαζικά στις 6 Νοέμβρη, συμμετέχοντας με τα πανό των σχολείων μας, στις 11πμ στα Προπύλαια.

-Πρωτοστατούμε με καταλήψεις, γιατί είναι ο τρόπος να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας εμείς οι μαθητές. Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις για να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε αυτή τη μάχη στα σχολεία μας.
-Πρωτοστατούμε στο κίνημα ενάντια στο ρατσισμό και τον πόλεμο. Η κυβέρνηση Καραμανλή και ο Παυλόπουλος είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη, που έπεσε νεκρός την Κυριακή 26/10 από τις ρατσιστικές θηριωδίες της αστυνομίας. Είναι οι ίδιοι που αντί να δίνουν λεφτά για την Παιδεία, προτιμούν να στέλνουν στρατό και φρεγάτες στους πολέμους του ΝΑΤΟ.
-Θέλουμε πραγματικά συντονιστικά οργάνωσης του μαθητικού κινήματος και όχι συντονιστικά φαντάσματα, διάσπασης των μαθητών από το εργατικό κίνημα. Στις 21/10 διαδηλώσαμε όλοι μαζί, μαθητές και εργάτες. Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!