6/1/09

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΓΕΝΑΡΗ 2μμ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤο Σάββατο 3 Γενάρη ο στρατός του Ισραήλ εξαπέλυσε με πρωτοφανή λύσα την χερσαία επιδρομή στην ηρωική Γάζα βάζοντας στο στόχαστρο των τάνκς, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού ενάμιση εκατομμύριο Παλαιστίνιους, αμάχους, γυναίκες και παιδιά που αρνούνται να εγκαταλείψουν την γη τους. Η Αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται στη Γάζα και την Δυτική Όχθη παρά τη θηριωδία των σιωνιστών και ξεσηκώνει το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα που βγαίνει ξανά στους δρόμους για να υπερασπίσει το δίκιο της Παλαιστίνης και να σταματήσει τους σφαγείς του Ισραηλινού στρατού.


Όσο μεγαλώνει η εκατόμβη των νεκρών Παλαιστινίων άλλο τόσο μεγαλώνουν τα ψέματα της προπαγάνδας των δολοφόνων του Ισραήλ και όλων αυτών που οπλίζουν το σιδερένιο χέρι τους, των ΗΠΑ και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον Σαρκοζί μέχρι τον Καραμανλή. Κραυγάζουν για την "ανάγκη εξόντωσης των βάσεων εκτόξευσης των ρουκετών της Χαμάς", αυτοί που ισοπεδώνουν όλες τις δομές του Παλαιστινιακού λαού, τα νοσοκομεία, τον σταθμό ενέργειας , τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία, τα τζαμιά, τις αποθήκες τροφίμων και νερού της ανθρωπιστικής βοήθειας, τα αεροδρόμια και τα περάσματα στην Αίγυπτο.

Τολμάνε να μιλάνε για "παραβίαση της εκεχειρίας εκ μέρους της Χαμάς", αυτοί που βομβαρδίζουν την Γάζα συστηματικά, αυτοί που μετά την εκλογική νίκη της Χαμάς το 2006 εισβάλανε στην Γάζα και συνέλαβαν βουλευτές και υπουργούς της Χαμάς που τους έριξαν στη φυλακή, αυτοί που προσπάθησαν με πραξικόπημα να ανατρέψουν την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση των Παλαιστίνιων, αυτοί που έσπασαν πραγματικά την τελευταία εκεχειρία με τους βομβαρδισμούς που έκαναν στις αρχές Νοέμβρη και που αρνήθηκαν να δεχτούν το αίτημα για άρση του αποκλεισμού της Γάζας προκειμένου να υπάρξει νέα..

Το κράτος του Ισραήλ, που εδώ και 60 χρόνια κατέχει παράνομα την γη των Παλαιστίνιων, προχωράει σήμερα σε νέα εθνοκάθαρση-εξόντωση των Παλαιστίνιων προσπαθώντας να πάρει την ρεβάνς για την ταπεινωτική ήττα του από τις δυνάμεις της Αντίστασης στον Λίβανο πριν από δύο χρόνια και να αποδείξει ότι παραμένει το ισχυρό και πιστό μαντρόσκυλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Για αυτόν τον λόγο έχει την πλήρη στήριξη από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ αλλά και της Ε.Ε., που βάζουν την Χαμάς στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, που κήρυξαν "παράνομη" την κυβέρνηση των Παλαιστίνιων, που μιλάνε για "άμυνα του Ισραήλ" και συνεχίζουν την απομόνωση της Γάζας ακόμη και για ιατρικο-φαρμακευτικό υλικό.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι επίσης συνένοχη! Τα F-16 που χτυπούν τη Γάζα είχαν "προπονηθεί" σε κοινές ασκήσεις με την ελληνική πολεμική αεροπορία στη Θεσσαλία και την Κρήτη. Οι φρεγάτες του Ισραήλ που βομβαρδίζουν τα παράλια της Παλαιστίνης και κόντεψαν να βυθίσουν το πλοίο Dignity που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, έχουν τα νώτα τους καλυμένα από τη διεθνή ναυτική δύναμη που περιπολεί στα ανοιχτά του Λιβάνου με συμμετοχή και του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Αντί να κλείσει την Πρεσβεία των φονιάδων, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει στα δικαστήρια, στις 12 Γενάρη, με αυτεπάγγελτη δίωξη που δεν τόλμησε να ζητήσει ούτε η Ισραηλινή Πρεσβεία, τον Σύρο αγωνιστή Αχμέτ Αλτζούμα Ιμπραχήμ, διότι στην πρώτη διαδήλωση μετά τουςβομβαρδισμούς στη Γάζα κατέβασε την σημαία του σιωνιστικού μίσους από την Πρεσβεία του Ισραήλ!

Οι σφαγές και οι θηριωδίες των σιωνιστών δεν πρόκειται να σταματήσουν την Αντίσταση ούτε στην Γάζα, ούτε στη Δυτική Όχθη, ούτε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Αντίθετα, δυναμώνουν τις φωνές για μια τρίτη Ιντιφάντα ενάντια στο Ισραήλ, ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που χάνει τον πόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ενάντια στα διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα -όπως του δικτάτορα Μουμπάρακ στην Αίγυπτο- που συναινούν σ’ αυτά τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.

Δίπλα στην Αντίσταση στη Μέση Ανατολή ξαναβγαίνει στους δρόμους το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα, θυμίζοντας και πάλι την άνοιξη του 2003 και τις εκρηκτικές διαδηλώσεις ενάντια στην επέμβαση στο Ιράκ. Όλοι μαζί ενωμένοι, χωρίς να κρατάμε ίσες απόστάσεις ανάμεσα στους θύτες -σιωνιστές και ιμπεριαλιστές- και τα θύματα –τον Παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να αντιστέκεται- μπορούμε να νικήσουμε!

Στην Ελλάδα, όπου συνεχίζεται η αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στην κυβέρνηση που δολοφονεί 15χρονους μαθητές και μετανάστες και χαρίζει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες και στους εμπόρους όπλων, είναι ώρα να οργανώσουμε ένα μαζικό κίνημα που θα επιβάλει το σταμάτημα όλων των σχέσεων με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και θα προχωρήσει την σύγκρουση με αυτούς που δολοφονούν, από τα Εξάρχεια μέχρι τη Γάζα.

Όλοι στο συλλαλητήριο!

Καλούν: Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Σύνδεσμος Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Free Gaza Movement (Κίνημα Ελεύθερη Γάζα), Ελληνο-Αραβικό Επιμορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο, ΄Αραβες μετανάστες, Συνδικάτα, Φορείς, Οργανώσεις, Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας


ΕΞΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ
ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΧΙ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΓΕΝΑΡΗ, 7ΜΜ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ (Ιπποκράτους 7)