9/4/09

ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ 2009, 14-17 ΜΑΗ ΑΣΟΕΕΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Ο ΜΑΡΞ ΞΑΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ


«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του κομουνισμού» έγραφαν ο Μαρξ και ο Ένγκελς το 1848, στη χρονιά των μεγάλων επαναστάσεων σε όλη την Ευρώπη.


Στα 160 χρόνια από τότε, ο καπιταλισμός γνωρίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση. Βρισκόμαστε ξανά σε περίοδο μεγάλων συγκρούσεων. Στην Ελλάδα η εξέγερση του Δεκέμβρη, οι απεργίες για το ασφαλιστικό, οι καταλήψεις στα εργοστάσια για να μην χάσουν τις δουλειές τους, μαζί με τις καταλήψεις στις σχολές ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας δείχνουν το ποια είναι η δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει.

Ο Μαρξισμός φέτος θα είναι μια έκρηξη ιδεών και συζητήσεων ακριβώς γιατί θα συζητήσει πάνω σε όλη αυτή την εικόνα. Για την οικονομική κρίση το 30 και σήμερα, για το αντικαπιταλιστικό κίνημα και τη νέα αντικαπιταλιστική αριστερά, για το σοσιαλισμό και τι έγινε το 1989. Για τις μάχες που έχουμε να δώσουμε σήμερα. Και όλα αυτά μαζί με τις επαναστατικές ιδέες του Μαρξ, του Ένγκελς, του Λένιν, του Τρότσκι, της Ρόζας και του Γκράμσι.

Θα υπάρχει συμμετοχή ομιλητών από τα συνδικάτα, από τα πανεπιστήμια, από τους ακτιβιστές του Δεκέμβρη, τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς, από γυναίκες που αντιστέκονται στην εκμετάλλευση και το σεξισμό κάθε μέρα στη δουλειά τους, από μετανάστες, και πάνω απ' όλα από την αριστερά που παλεύει για μια άλλη κοινωνία.


Μην χάσετε ούτε μια συζήτηση!


Μερικές από τις συζητήσεις που θα υπάρχουν στο τετραήμερο Μαρξισμός 2009


Στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη,

Κρίση,

Αντίσταση,

Επανάσταση: Η Αριστερά και η αντικαπιταλιστική προοπτική,


20 χρόνια από το 1989 τι απέγινε ο «θρίαμβος» του καπιταλισμού;

-Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

-Για να δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ