25/10/09

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ, 1μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ
ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ


-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΡΑ!

-ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

-ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
-ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


31/10-5/11:ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Τα 195 εκατομμύρια μεταναστών και προσφύγων δεν είναι ένας αριθμός για στατιστικές. Είναι άνθρωποι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και την κατοχή χωρών με ενόχους τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ.
Είναι άνθρωποι διωγμένοι από τις πολιτικές φτώχειας που επέβαλαν κυβερνήσεις κάτω από τους εκβιασμούς αποπληρωμής των χρεών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα. Είναι άνθρωποι διωγμένοι από δικτατορικά καθεστώτα. Είναι άνθρωποι ξεριζωμένοι γιατί οι κλιματικές αλλαγές και η καταστροφή του περιβάλλοντος κάνουν αδύνατη στοιχειωδώς ανθρώπινη διαβίωση, πρόσβαση σε καθαρό νερό και γόνιμα εδάφη για καλλιέργειες.
Η διακυβερνητική σύνοδος του ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης, που συνέρχεται στην Αθήνα στις 2-5 Νοεμβρίου δεν κατευθύνεται σε λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. για τα εκατομμύρια των μεταναστών και των προσφύγων. Οι υπουργοί συναντώνται στο πολυτελές Μέγαρο Μουσικής για να προβάλουν τάχα το ενδιαφέρον τους για τους μετανάστες σε μια χρονιά με ρεκόρ βάρβαρης κλιμάκωσης των επιθέσεων σε βάρος τους.
Μέσα στην κρίση που βαθαίνει μετανάστες και πρόσφυγες μπαίνουν στο στόχαστρο ρατσιστικών πολιτικών και φασιστικών οργανώσεων που επιδιώκουν την μετατροπή τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα αδιέξοδα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των εταιριών πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.
Η εφαρμογή του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ έχει σημάνει μια άγρια επίθεση στα δικαιώματα των μεταναστών, όπως επίσης σχεδόν ολοκληρωτική κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο οδηγώντας την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα να απόσχει και να μην νομιμοποιεί τις επιτροπές των ρατσιστικών νόμων που ψήφισε η ΝΔ. Οι σκηνές ντροπής από το Καλαί μέχρι την Πάτρα όπου πρόσφυγες διώχνονται με φωτιά και μπουλντόζες από τα καταλύματα τους συμπληρώνονται με τις φασιστικές επιθέσεις δήθεν «αγανακτισμένων πολιτών» του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα με την ανοικτή στήριξη της ΕΛΑΣ. Οι χιλιάδες νεκροί στις βάρκες που βουλιάζουν στη Μεσόγειο, από το Αιγαίο μέχρι τα θαλάσσια σύνορα Ιταλίας και Ισπανίας, είναι το βαρύ τίμημα φρίκης που πληρώνουν οι μετανάστες στις πολιτικές Σαρκοζύ και Μπερλουσκόνι. Τέτοια εγκλήματα στήριξε η Ελλάδα με την ανάδειξη της FRONTEX σε στρατό καταδίωξης των μεταναστών στο Αιγαίο με χιλιάδες θύματα.
Η ρατσιστική κληρονομιά της ΝΔ που κατέρρευσε, είναι ακόμη παρούσα: νόμοι που ενοχοποιούν ως δημόσιο κίνδυνο» κάθε μετανάστη που του ασκείται δίωξη, αποφάσεις για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, η ντροπή της ουράς για άσυλο στη Π.Ράλλη, οι απαγορεύσεις άσκησης θρησκευτικών ελευθεριών για μουσουλμάνους, η άρνηση στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να έχουν δικαίωμα στην ιθαγένεια, οι διακρίσεις στην εργασία και στα πολιτικά δικαιώματα κα Χρειάζεται να την ξηλώσουμε εδώ και τώρα!
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ξηλώσει και το αντιδραστικό ρατσιστικό οπλοστάσιο που μας άφησε φεύγοντας η ΝΔ και να βάλει φρένο στη συνεργασία ΕΛΑΣ-φασιστών. Τέρμα στην στρατιωτική καταδίωξη της FRONTEX και υποδοχή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Τέρμα στη σπατάλη δισεκατομμυρίων για καταστολή και εξόντωση των προσφύγων αντί της ενίσχυσης κοινωνικών υποδομών παιδείας, υγείας, πρόνοιας, αλληλεγγύης για όλους.
Να σταματήσουν τα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Ασπρόπυργο και Ριτσώνα και οι μαζικές απελάσεις μεταναστών.
Οι κινητοποιήσεις μας στις 31 Οκτώβρη έως 5 Νοέμβρη είναι ευκαιρία για το ξεκίνημα ενός νέου κινήματος διεκδίκησης της νομιμοποίησης των μεταναστών και του ασύλου για τους πρόσφυγες. Να ποια είναι η λύση και όχι η συγκάλυψη των εγκληματικών πολιτικών «νόμου και τάξης» που άσκησε η ΝΔ κοστίζοντας ανθρώπινες ζωές όπως στην υπόθεση του Μοχάμεντ Καμράν που πέθανε μετά από βασανισμό στο ΑΤ Νίκαιας.
Όλοι και όλες εμείς που κινητοποιηθήκαμε στα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συλλαλητήρια, στην καταδίκη των δολοφονιών των μεταναστών στη Π.Ράλλη, στη καταδίκη των ρατσιστικών επιθέσεων στις γειτονιές της Νίκαιας, του Αιγάλεω, της Ν.Ιωνίας, του Ρέντη, του Αγίου Παντελεήμονα, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων απέναντι στις αστυνομικές βαρβαρότητες και τα πογκρόμ των φασιστών, στις κινητοποιήσεις κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο, είναι ώρα να δώσουμε δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις 31 Οκτώβρη-5 Νοέμβρη.
Η κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σας καλεί να στηρίξουμε με αποφασιστικότητα τη βδομάδα δράσης κατά του Παγκόσμιου Φόρουμ Μετανάστευσης και Ανάπτυξης. Για να πετύχουν οι κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή εργαζόμενων και νέων με τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τις κινήσεις γειτονιάς, τις πρωτοβουλίες δικαιωμάτων στο πλευρό των κοινοτήτων των μεταναστών.
Να κάνουμε την αρχή για κατακτήσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, φτώχεια και πολέμους!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ, 1μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ, 3μμ ΑΣΟΕΕ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 6μμ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 6μμ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ


Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

Διαβάστε επίσης την σχετική ανακοίνωση του
Συντονιστικού Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών