6/3/12

Όλοι στο Αντιναζιστικό Συλλαλητήριο, Σάββατο 17 Μάρτη



ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 2μμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ 4μμ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Όλοι εμείς οι μαθητές που παλεύουμε ενάντια στο Μνημόνιο, που δεν αφήνουμε στα σχολεία μας να περάσουν οι νόμοι της Διαμαντοπούλου - που θέλουν να διαλύσουν τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία- είμαστε αποφασισμένοι να τσακίσουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα έχουν ξεσηκώσει τεράστια συμπαράσταση σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι εργάτες και η νεολαία από τη Νέα Υόρκη ως το Λονδίνο και από το Παρίσι ως το Σίδνει της Αυστραλίας οργανώνουν διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους αγώνες στην Ελλάδα, θυμίζοντας Μάη του '68. Μέσα στα σχολεία, οργανώνουμε τη μάχη για να μην περάσουν οι Τρόικες και τα Μνημόνια τους. Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να διαλυθούν από τις περικοπές.
Ταυτόχρονα όμως πρέπει να προστατέψουμε τους αγώνες μας από τις επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Στην κυβέρνηση παραμένει υπουργός ο Μάκης Βορίδης, που τη δεκαετία του '80 κυνηγούσε με τσεκούρια αγωνιζόμενους μαθητές και φοιτητές. Ο Βορίδης στη φασιστοομάδα του, ήταν διάδοχος του Νίκου Μιχαλολιάκου, του σημερινού αρχι-τραμπούκου της Χρυσής Αυγής
Ο Μιχαλολιάκος είχε καταδικαστεί επειδή έβαζε βόμβες σε σινεμά αλλά δεν έκανε ποτέ φυλακή. Ο λόγος; Την ίδια περίοδο ήταν πληρωμένος χαφιές της Ασφάλειας. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι τα τσιράκια του συστήματος. Θέλουν να σπάσουν την ενότητα μας και να σπείρουν το μίσος. Ρίχνουν το φταίξιμο στους μετανάστες για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και να αφήσουμε ήσυχους τους πλούσιους, την κυβέρνηση και το κράτος.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου τους έχει προσφέρει περισσότερο θράσος από ποτέ. Είναι μια κυβέρνηση που έχει ξαμολήσει την αστυνομία να τρομοκρατεί και να προκαλεί στους δρόμους. Ταυτόχρονα έχει δώσει πράσινο φως στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να χτυπάνε αγωνιστές, να δολοφονούν μετανάστες, τρομοκρατούν γειτονιές.
Γι' αυτό στις 17 Μάρτη θα διαδηλώσουμε από τα Προπύλαια προς τον Αγ. Παντελεήμονα, Θα σπάσουμε το "γκέτο" που θέλει να στήσει η Χρυσή Αυγή. Σε συνεργασία με τους φίλους τους από το αστυνομικό τμήμα, έχουν κλείσει την παιδική χαρά, έχουν κάψει απανωτές φορές τζαμιά όπου προσεύχονται μετανάστες, χτυπάνε καθημερινά όποιον δεν τους αρέσει το πρόσωπό του και σπέρνουν τον τρόμο στους κατοίκους - ντόπιους και μετανάστες.

Διαδηλώνουμε λοιπόν όλοι μαζί στις 17 Μάρτη ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, γιατί:

- Είναι μαχαιροβγάλτες και δολοφονική συμμορία.

- Είναι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος. Θέλουν να επαναλάβουν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, αυτές του ναζισμού που οδήγησε σε εκατομμύρια νεκρούς.

- Είναι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και τσιράκια της κυβέρνησης του Μνημονίου. Είναι απόγονοι των μαυραγοριτών και δοσίλογων που πριν από 70 χρόνια προσκύναγαν τη ναζιστική σημαία και δολοφονούσαν αγωνιστές της Αντίστασης.

- Είναι αυτοί που είχαν το θράσος να οργανώσουν προβοκάτσια ενάντια στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Αυτοί που ονειρεύονται να διαλύσουν κάθε συλλογικότητα.

- Προσπαθούν να σπάσουν την ενότητα μας στην πάλη ενάντια στο σύστημα, γι' αυτό χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο ενάντια στους μετανάστες.


Δεν θα τους αφήσουμε. Ενωμένοι με τους καθηγητές μας, θα διώξουμε τους νεοναζί από τα σχολεία μας και τις γειτονιές μας. Μέχρι τις 17 Μάρτη, οργανώνουμε σε όλα τα σχολεία, μαζί με τους καθηγητές μας ενημερώσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις. Κολλάμε αυτοκόλλητα και αφίσες για να μάθουν όλοι τη σημασία αυτού του συλλαλητηρίου. Θα φράξουμε το δρόμο στους εχθρούς της ελευθερίας και θα νικήσουμε!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ

Κατεβάστε την προκήρυξη: http://sekonline.gr/images/stories/Labour/PDFlabour/anti_cap_17.pdf