24/11/14

Πανεργατική Απεργία 27/11, Μουσείο 10πμ


Λεφτά για την Παιδεία, όχι στους τραπεζίτες

Πανεργατική Απεργία 27/11 Μουσείο 10πμ
Είναι πια ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση διαλύει την παιδεία, δίνει τα λιγότερα χρήματα του προϋπολογισμού από κάθε άλλη φορά, κλείνει τα σχολεία, απολύει καθηγητές και ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες την ίδια ώρα που σπαταλάνε λεφτά για τα χρέη στις τράπεζες και σε πολεμικούς εξοπλισμούς στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στο Ιράκ και τη Συρία.

Μετά την επιτυχία των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων στις 3 και 6/11, η βδομάδα που κατέληξε στον εορτασμό και τις διαδηλώσεις για την επέτειο από τα 41 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα, ήταν γεμάτη από συνελεύσεις και καταλήψεις σε σχολεία και σχολές.

Ο φόβος της κυβέρνησης μπροστά στις συνεχιζόμενες καταλήψεις και το φούντωμα του πανεκπαιδευτικού κινήματος, εκφράστηκε και μέσα από την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και φοιτητών με εισαγγελείς στα σχολεία και προκλήσεις από τα ΜΑΤ στη συγκέντρωση έξω από το Υπ. Παιδείας στις 21/11.

Μαθητικές διαδηλώσεις έχουν συγκλονίσει πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα. Σε αρκετά σημεία οι μαθητές δεν διαδήλωσαν μόνοι τους, αλλά έχοντας στο πλευρό τους τους φοιτητές και τους καθηγητές των ΕΛΜΕ.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, κλείνουμε τα σχολεία και συμμετέχουμε με τα πανό μας στην Πανεργατική Απεργία 27 Νοέμβρη, Μουσείο 10πμ.
Πρόκειται για μια πανεργατική απεργία με ιδιαίτερη σημασία. Μέσα σε έναν καυτό Νοέμβρη που ξεκίνησε με τον ξεσηκωμό στην Παιδεία, συνεχίστηκε με μια μεγαλειώδη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων στις 17 Νοέμβρη, η πανεργατική απεργία στις 27/11, σηματοδοτεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό στη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση.

Το μαθητικό κίνημα αντιστέκεται και μπορεί να ανατρέψει το νέο Λύκειο, τα μνημόνια και την κυβέρνηση με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Παλεύουμε για διαγραφή του χρέους, όχι των σχολείων, 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο για όλους με το 15% του προυπολογισμού για την Παιδεία, προσλήψεις καθηγητών, κατάργηση του νέου συστήματος Λυκείου και της Τράπεζας Θεμάτων, ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Να συντονιστούμε με τους φοιτητές, τους καθηγητές και όλη την εργατική τάξη για να νικήσουμε!


mathites-ac.blogspot.gr

https://www.facebook.com/mathitesanticapitalista