7/12/08

ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!



Αυτή η κυβέρνηση είναι ψεύτες, είναι κλέφτες, είναι και ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Το Σάββατο 6 Δεκέμβρη η Αστυνομία έκανε δυο δολοφονικές επιθέσεις. Τα χαράματα τα ΜΑΤ χτύπησαν τους χιλιάδες μετανάστες που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και ένας από αυτούς χαροπαλεύει στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Το βράδυ, οι «ειδικοί φρουροί» δολοφόνησαν εν ψυχρώ έναν 16χρονο στα Εξάρχεια.

Η οργισμένη απάντηση ήταν άμεση και εκρηκτική. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους το βράδι του Σαββάτου όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και των άλλων πόλεων. Το μεσημέρι της Κυριακής τεράστιες διαδηλώσεις ξεχύθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Ξάνθη, στην Κρήτη, στην Πάτρα, παντού.

Στην Αθήνα, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών άρχισαν να βγαίνουν από τους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού στην Ομόνοια και τη Βικτώρια και να κατευθύνονται σε μεγάλα κύματα προς το Μουσείο. Συνθήματα όπως «Σκοτώνουν μετανάστες σκοτώνουν μαθητές, ρουφιάνοι, δολοφόνοι, ρατσιστές» και «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, για τούτη την κυβέρνηση λίγες είναι οι μέρες» ακούγονταν δυνατά καθώς η πορεία ανέβαινε την Αλεξάνδρας για να φτάσει στη ΓΑΔΑ και μετά πίσω προς τη Βουλή.

Η κυβερνητική προπαγάνδα άρχισε αμέσως τα ψέματα. Ο υπεύθυνος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος είχε το θράσος να καλέσει συνέντευξη τύπου για να δηλώσει την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία της Αστυνομίας, να χαιρετίσει την «υπεύθυνη στάση των κομμάτων της Βουλής» και να ισχυριστεί ότι οι οργισμένοι διαδηλωτές είναι μόνο «ακραίοι» που είναι «πολιτικά απομονωμένοι» και «καπηλεύονται» την αγανάκτηση για δικούς τους σκοπούς.

Ο Καραμανλής και οι υπουργοί του εκτός από ψεύτες είναι και πελαγωμένοι. Πολιτικά απομονωμένη είναι η κυβέρνηση των σκανδάλων, της οικονομικής κρίσης και της δολοφονικής καταστολής.

- Πολιτικά απομονωμένοι είναι αυτοί που χαρίζουν 28 δις στους τραπεζίτες την ώρα που κόσμος χάνει τη δουλειά του και το μηνιάτικο δεν φτάνει μέχρι το τέλος του μήνα.

- Πολιτικά απομονωμένοι είναι αυτοί που ευθύνονται για τα σκάνδαλα με τους κτηματομεσίτες της Μονής Βατοπεδίου, με τα δομημένα ομόλογα που λήστεψαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με τις απαγωγές των Πακιστανών και τις υποκλοπές παρέα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

- Πολιτικά απομονωμένοι είναι αυτοί που έλεγαν ότι η ελεύθερη αγορά τα φτιάχνει όλα, ότι χρειάζονται περισσότερες «μεταρρυθμίσεις» και ιδιωτικοποιήσεις και οδήγησαν την οικονομία στη χειρότερη κρίση από το 1930.

- Πολιτικά απομονωμένοι είναι αυτοί που στέλνουν φρεγάτες στη Σομαλία και φαντάρους στο Αφγανιστάν και στο Κόσοβο συμμετέχοντας στα εγκλήματα του πιο βρόμικου ιμπεριαλιστικού πόλεμου.
Γι΄αυτό οι διαδηλώσεις οργής ενάντια στη δολοφονική καταστολή της Αστυνομίας είναι όχι μόνο δικαιολογημένες και δεν μπορούν να απομονωθούν με κραυγές για σπασμένες βιτρίνες, αλλά είναι η αρχή μιας κλιμάκωσης του κινήματος για να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων εδώ και τώρα.