7/2/09

13-15 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣυμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, 2.00 μμ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 6 χρόνια από τη γέννησης της "νέας υπερδύναμης" –

του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος


Στις 15 Φλεβάρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από την ιστορική 15η Φλεβάρη του 2003, όταν πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον πλανήτη ενάντια στην επικείμενη εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, αναγκάζοντας τότε τα επίσημα ΜΜΕ να μιλάνε για την εμφάνιση της "νέας υπερδύναμης", αυτής του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος.
Φέτος, στις 13-15 Φλεβάρη η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, μαζί με οργανώσεις Παλαιστίνιων, Αράβων και Μουσουλμάνων, ανάμεσά τους τον Σύνδεσμο Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας, την Ελληνική Επιτροπή Βοήθειας και Στήριξης Παιδιού, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Μουσουλμάνων Γυναικών, το Ελληνοαραβικό Επιμορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο, μας καλούν σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Το Σάββατο 14 Φλεβάρη, στις 2.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα -εκεί απ' όπου ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια το μεγάλο συλλαλητήριο που έγραψε ιστορία- μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στο αντιπολεμικό κίνημα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα λειτουργούν περίπτερα με υλικό από την Παλαιστίνη,
video από την πρόσφατη αποστολή της Συμμαχίας στη Γάζα, εκθέσεις φωτογραφίας κλπ.
Σήμερα, η στήριξη μας προς τον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίσταση είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Η θηριωδία που εξαπέλυσαν οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επί 22 μέρες στη Γάζα, έχουν οδηγήσει σε συνθήκες "χειρότερες από το Νταρφούρ", δηλώνει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Πάνω από 1400 νεκροί και 6000 τραυματίες, η συντριπτική πλειοψηφία άμαχοι, γυναίκες και παιδιά. Ένα στα έξι κτίρια στη Γάζα καταστράφηκαν. Πάνω από 90.000 ζουν στο δρόμο ανάμεσα στα ερείπια και σε πτώματα σε αποσύνθεση. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι, από το 1,5 συνολικά του πληθυσμού, εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει, χιλιάδες υποφέρουν από υποσιτισμό, πάνω από 500.000 δεν έχουν πρόσβση σε πόσιμο νερό. Το 35% - 60% των καλλιεργειών έχουν καταστραφεί, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν από τις ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού, η ανεργία φτάνει στο 50%, 1 εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό.

Παρόλα αυτά, η Γάζα αντέχει, στέκεται λαβωμένη αλλά περήφανη! Το Ισραήλ προκάλεσε πόνο και καταστροφή, δεν κατάφερε όμως να νικήσει. Ούτε στρατιωτικά κατάφερε να τσακίσει το δίκτυο των δυνάμεων της Αντίστασης, ούτε πολιτικά να αποδυναμώσει και να ανατρέψει την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα. Επιπλέον, τα διεφθαρμένα αραβικά καθεστώτα στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία και στον Κόλπο βγαίνουν πιο αποδυναμωμένα, έχοντας να αντιμετωπίσουν την κατακραυγή εκατομμυρίων οργισμένων διαδηλωτών που καταγγέλουν την στάση τους και την συνενοχή τους στα εγκλήματα των σιωνιστών στη Γάζα.

Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Ο αποκλεισμός της Γάζας διατηρείται και ενισχύεται. Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει, ο δικτάτορας Μουμπάρακ στέλνει επιπλέον στρατό στα σύνορα της Ράφα, ο Σαρκοζί και οι ηγέτες της ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σφίγγουν τον κλοιό και από τη θάλλασσα. Και όλοι μαζί, αρνούνται να αναγνωρίσουν την νόμιμη κυβέρνηση των Παλαιστίνιων και πιέζουν η οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης Γάζας να περνάει μέσα από τους δολοφόνους στο Τελ Αβίβ και τους συμβιβασμένους του Μαχμούτ Αμπάς στη Ραμάλα
.
Μαζί τους σ' αυτές τις επιθέσεις και τους βρόμικους εκβιασμούς συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση. Στέλνει όπλα στους σφαγείς αμάχων και παιδιών, διατηρεί άριστες σχέσεις στρατιωτικές, πολιτικές, διπλωματικές με το το σιωνιστικό κράτος – τρομοκράτη, συμμετέχει πιστά στο πλευρό των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των πολέμων τους σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Ενάντια σ' αυτήν την κυβέρνηση που δολοφονεί από τα Εξάρχεια μέχρι τη Γάζα, χρειάζεται να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε: Κάτω τα χέρια από τη Γάζα – σταματήστε τώρα τον αποκλεισμό, Απομονώστε το Ισραήλ -κλείστε την Πρεσβεία των σιωνιστών, Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Όλοι εμείς, οι ακτιβιστές και οι ακτιβίστριες του αντιπολεμικού κινήματος, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που βγήκαμε κατά χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στην βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ, στέλνουμε ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν ξεχνάμε τη Γάζα, θα συνεχίσουμε στο πλευρό της Αντίστασης μέχρι τη νίκη! Στις 13-15 Φλεβάρη θα είμαστε όλοι στο Σύνταγμα!

-Όλο το τριήμερο θα λειτουργούν περίπτερα με υλικό, φωτογραφίες, προβολές

· Δεν ξεχνάμε τη Γάζα

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη

· Απομονώστε το Ισραήλ – Όχι τη Γάζα

· Κλείστε την Πρεσβεία των σιωνιστών


www.stop-the-war.gr