11/2/09

25 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

Η κρίση της κυβέρνησης Καραμανλή και των καπιταλιστών δεν έχει τελειωμό. Αυτοί που έχουν τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα του συμμαθητή μας Αλέξη Γρηγορόπουλου, των μεταναστών και των Παλαιστινίων, δηλώνουν τώρα περίλυποι ότι η οικονομική κρίση τελικά αγγίζει και την Ελλάδα - λες και δεν το ξλεραμε! - και ότι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε ένα νέο οικονομικό "πρόγραμμα σταθεροποίησης". Για να το πούμε πιο απλά, ένα νέο πακέτο σκληρών επιθέσεων στην Παιδεία, στην Υγεία, στις δουλειές των γονιών μας, στις ζωές μας, ενώ παράλληλα δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες και στους εξοπλισμούς. Για τους απολυμένους των εργοστασίων που κλείνουν, για τα σχολεία μας, για τους αγρότες ούτε ένα ευρώ.
Ο καινούργιος υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ζητά διάλογο για την Παιδεία απο "μηδενική βάση", παριστάνοντας τον δημοκράτη. Πίσω από αυτές τις προκλήσεις για διάλογο βρίσκεται ο συντομότερος δρόμος για ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Παιδείας, καθώς και ο φόβος του να μην έχει το άδοξο τέλος του προκατόχου του, Στυλιανίδη, υπό το βάρος ενός νέου μαθητικού ξεσηκωμού. Τα σχέδια του υπουργού για τέταρτο χρόνο στο λύκειο αποτελούν εφιάλτη για εμάς και την τσέπη των οικογενειών μας.
Η απάντησή μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη: Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της κρίσης τους. Να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές. Δεν πάμε σε κανένα διάλογο με τους δολοφόνους. Είναι ώρα για να δώσουμε τη συνλεχεια του αγώνα μας για να φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων, για μια Παιδεία πάνω από τα κέρδη, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές, όχι οι εργάτες και τα παιδιά τους!
Την Τετάρτη 25 Φλεβάρη είναι η πρώτη μεγάλη μάχη: Απεργούν οι καθηγητές μας και όλοι οι εργάτες του Δημόσιου τομέα, διεκδικόντας προσλήψεις, λεφτά για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις και αυξήσεις στους μισθούς. Σχολεία, Δήμοι, Νοσοκομεία, Σχολές διαδηλώνουμε όλοι μαζί, ενωμένοι στο δρόμο της εξέγερσης του Δεκέμβρη, με το σύνθημα: ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! Στις 25 Φλεβάρη, 11πμ στα Προπύλαια, κατεβαίνουμε όλοι οι μαθητές μαζικά με τα σχολεία μας, πρωτοστατώντας για ένα νέο γύρω απεργιών και καταλήψεων που θα καταφέρει να στείλει την κυβέρνηση των δολοφόνων εκεί που είναι η πραγματική της θέση, στα σκουπίδια!

Απαιτούμε:

- Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων
- Συμπαράσταση στους απεργούς καθηγητές μας
- Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους
- Να δoθεί το 15% του
προϋπολογισμού στην Παιδεία και όχι σε τραπεζίτες και εξοπλισμούς
- Κατάργηση της βάσης του 10 και των Πανελλαδικών εξετάσεων - ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
- Καμία εφαρμογή του νόμου πλαίσιο - όχι στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας
- Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Αλέξη και των μεταναστών καθώς και οι ένοχοι για τη δολοφονική επίθεση στη συνδικαλίστρια Κ. Κούνεβα
- Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Νίκη στην Ιντιφάντα
- Stop στις ρατσιστικές επιθέσεις, οι μετανάστες είναι αδέρφια μας

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ - ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ