23/3/10

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ


Συνεχίζουμε ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό

Όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς,
Όχι στην FRONTEX, Λεφτά για την Παιδεία!


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ FRONTEX

Δισεκατομμύρια για νέους εξοπλισμούς σπαταλάει η κυβέρνηση την ώρα που ζητάει να πληρώσουν το λογαριασμό οι εργαζόμενοι και η νεολαία με πάγωμα μισθών, μείωση των συντάξεων, μαζική ανεργία, υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της ζωής στις γειτονιές με την άγρια λιτότητα στις κοινωνικές δαπάνες.
Τις ίδιες μέρες στο Αιγαίο πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα κάνουν ασκήσεις για χάρη της FRONTEX(Οργανισμός Φύλαξης Ευρωπαϊκών Συνόρων) που μας κοστίζουν επιπλέον δισεκατομμύρια για να αποδείξει η ελληνική κυβέρνηση ότι μπορεί να καταδιώξει αποτελεσματικά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που προσπαθούν να έρθουν στην Ελλάδα κατατρεγμένοι από τους πολέμους και την φτώχεια.
Απαιτούμε να σταματήσει αυτή η εγκληματική εκστρατεία που κόστισε τις ζωές 35.000 ανθρώπων τα τελευταία 10 χρόνια. Την ίδια ώρα η Ελλάδα έχει στρατό και φρεγάτες από το Αφγανιστάν και την Σομαλία μέχρι το Καύκασο, το Λίβανο και το Κόσσοβο συμμετέχοντας σε βρόμικες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες για χάρη τω συμμάχων στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που αφήνουν πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς και πρόσφυγες.
Οι μαθητικές παρελάσεις που ξεκίνησαν από το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά για την υποταγή και την πειθάρχηση της νεολαίας στο πνεύμα του σωβινισμού και του μιλιταρισμού δίνουν την ευκαιρία σε αυτούς που μας κυβερνάνε να μας θυμίσουν ότι για να σωθεί τάχα η Ελλάδα από τη κρίση πρέπει να …θυσιάσουμε τις κατακτήσεις μας για να ανέβουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των βιομήχανων. Εμείς δεν προσφέρουμε την συναίνεση μας αλλά την κλιμάκωση των αγώνων μας!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Η απομόνωση των φασιστών δεν είναι υπόθεση αυτόκλητων ζορό που δρουν έξω από την συλλογική δύναμη του μαζικού κινήματος. Μέσα από τις μαζικές εκδηλώσεις μας, τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις και συναυλίες στους Αμπελοκήπους κατά των «Αυτόνομων Εθνικιστών» , τη αντιφασιστική στάση εργασίας των δασκάλων και καθηγητών στα Χανιά στις 8 Μάρτη που οργάνωσαν Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τη 19η Μάρτη σε όλα τα σχολεία ΝΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους απομονώνουμε. Δεν θέλουμε να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, ούτε να επιτίθενται με ρόπαλα και μαχαίρια κατά μεταναστών, αριστερών και αντιφασιστών. Οι ομογάλακτοι του Χίτλερ, οι φασίστες τραμπούκοι του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, είναι ώρα να γυρίσουν πίσω στους υπονόμους όπου και ανήκουν!
Η δικιά μας δύναμη είναι στην κλιμάκωση με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις για να μπλοκάρουμε τα μέτρα λιτότητας! Αλλά και στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία χωρίς φτώχεια, ρατσισμό και πόλεμο.
Όμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που τους κάνει πλάτες. Οι χειραψίες του πρωθυπουργού με το Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ διότι είναι φανατικός υποστηρικτής του προγράμματος σταθεροποίησης, της επίθεσης για την λεηλασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της νεολαίας, ανοίγει το δρόμο στους φασίστες να απαιτούν περιορισμό δικαιωμάτων στους μετανάστες αλλά και σε όλους…για χάρη της σωτηρίας της πατρίδος!
Για αυτό και θα μας βρούνε μπροστά τους ενωμένους, εργαζόμενους, μαθητές και μετανάστες να διεκδικούμε την άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, να φύγει η FRONTEX .να γυρίσει πίσω ο ελληνικός στρατός και οι φρεγάτες από τις δυνάμεις κατοχής.
Δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης τους , δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι μετανάστες αποδιοπομπαίοι τράγοι για την άνοδο της ανεργίας που προκαλούν οι βιομήχανοι εκβιάζοντας, απολύοντας και κλείνοντας τα εργοστάσια.

Σας καλούμε να συσπειρωθείτε στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο ώστε να δώσουμε αυτή τη μάχη νικηφόρα!


Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή