16/10/08

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ!


ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ

Η καταιγίδα της οικονομικής κρίσης απλώνεται και βαθαίνει σε Αμερική και Ευρώπη. Τα κανόνια από τις θεαματικές βουτιές των τραπεζικών κολοσσών, μαζί με τις θεαματικές βουτιές των χρηματιστηρίων δείχνουν με τον πιο τρανταχτό τρόπο ότι ο καπιταλισμός δεν δουλεύει. Οργή και αγανάκτηση ξεσηκώνει ο νέος προϋπολογισμός του Καραμανλή που τα παίρνει από τους εργαζόμενους και τα δίνει πάλι όλα στους καπιταλιστές, που δίνει και φέτος λιγότερα λεφτά για την Παιδεία.

Μέσα στην οικονομική κρίση των καπιταλιστών, η κυβέρνηση Καραμανλή συνεχίζει τις επιθέσεις της στο ασφαλιστικό, με ιδιωτικοποιήσεις και στο χώρο της Παιδείας. Όμως εάν νομίζουν ότι αυτά θα περάσουν έτσι, κάνουν λάθος. Θα μας βρουν απέναντί τους! Σε μια σειρά σχολεία, οι μαθητές λένε όχι στα μέτρα της κυβέρνησης με καταλήψεις που έχουν ήδη ξεκινήσει. Κλιμακώνουμε τις καταλήψεις και κινητοποιήσεις μας μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές και τους εργάτες που παλεύουν για καλύτερους μισθούς και συντάξεις.
Σε αυτή την φάση του κινήματος είναι αναγκαίο να παλέψουμε στα σχολεία οργανώνοντας γενικές συνελεύσεις για καταλήψεις. Με καταλήψεις και διαδηλώσεις μπορούμε να νικήσουμε! Ο πρώτος σταθμός των αγώνων της φετινής χρονιάς είναι η πανεργατική απεργία την Τρίτη 21 Οκτώβρη!

Η συγκέντρωση των Μαθητών AntiCapitalista είναι στις 10πμ στα Προπύλαια (στάση Πανεπιστήμιο του Μετρό) μαζί με την ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και φοιτητές. Θα ακολουθήσει συλλαλητήριο το οποίο θα ενωθεί με το πανεργατικό συλλαλητήριο των συνδικάτων.


Παλεύουμε για:


- Δημόσια και δωρεάν Παιδεία πραγματικά για όλους

- Το 15% από τον προϋπολογισμό να δοθεί στην Παιδεία και όχι σε εξοπλισμούς και τραπεζίτες

- Άμεση κατάργηση της βάσης του 10 και των πανελλαδικών εξετάσεων

- Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

- Καμία εφαρμογή του Νόμου Πλαίσιο

- Συντονισμός με φοιτητές, εργατικά συνδικάτα για καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις ενάντια στον προϋπολογισμό