18/1/09

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ, 1.00 μμ, ΟΤΟΕ (Βησαρίωνος 9, 4ος όροφος)


Πάνω από 5.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, το Σάββατο 17/1, στο Σύνταγμα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, Παλαιστινιακών και αραβικών οργανώσεων, συνδικάτων και φοιτητικών συλλόγων.

«Έξω τώρα από τη Γάζα», «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη», «Όχι όπλα για το Ισραήλ», «Κλείστε την Πρεσβεία των σιωνιστών, αυτών των δολοφόνων αμάχων και παιδιών», ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν μαζί με το «Με την ψυχή μας και το αίμα μας θα απελευθερώσουμε τη Γάζα» που φώναζαν οι χιλιάδες άραβες διαδηλωτές που συμμετείχαν.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Η «μονομερής εκεχειρία» που κήρυξε το Ισράηλ το μόνο που εξασφαλίζει είναι την διατήρηση των κατοχικών Ισρηλινών δυνάμεων, τον ακόμα μεγαλύτερο αποκλεισμό του λαού της Γάζας πίσω από το πρόσχημα του «ελέγχου» των συνοριακών περασμάτων από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ για λογαρισμό του Ισραήλ, και, τέλος, την προσπάθεια να ενισχυθούν ξανά οι δυνάμεις αυτές της υποταγμένης «Παλαιστινιακής Αρχής» που στέκονται απέναντι στην Χαμάς.

Δίκαια λοιπόν, οι δυνάμεις της Αντίστασης δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στους σιωνιστές δολοφόνους μέχρι να αποσυρθεί ο στρατός του Ισραήλ από τη Γάζα, να αρθεί το εμπάργκο, να ανοίξουν όλα τα περάσματα και να προχωρήσει η ανοικοδόμηση της περιοχής κάτω από τον έλεγχο της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης του Παλαιστινιακού λαού.

Είμαστε στο πλευρό τους μέχρι την νίκη! Και ταυτόχρονα απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε σχέση, στρατιωτική, διπλωματική και πολιτική με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ. Να μην τολμήσει ξανά να στείλει όπλα, να κλείσει τη Σούδα και την Πρεσβεία των σιωνιστών, να απελάσει τον Πρέσβη που κάλυψε την αποτροπή από το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ του σκάφους του κινήματος Free Gaza, «Αρίων», το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα.

Την Τρίτη 20 Γενάρη, την ημέρα που αναλαμβάνει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ - ο οποίος δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τις βάρβαρες σφαγές στη Γάζα εδώ και 22 ημέρες – σας καλούμε σε ανοιχτή Συνέντευξη Τύπου – Εκδήλωση, στις 1.00 μμ, στα γραφεία της ΟΤΟΕ (Μετρό Πανεπιστήμιο, Βησαρίωνος 9, 4ος όροφος). Θα υποδεχτούμε την αντιπροσωπεία που επιστρέφει από την Αντιπολεμική Διάσκεψη της Βηρυτού, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες και η οποία στοχεύει να συντονίσει το κίνημα της Μέσης Ανατολής με αυτό της Δύσης και να χαράξει τα επόμενα βήματα συντονισμού του αντιπολεμικού κινήματος. Ταυτόχρονα θα ανακοινώσουμε την αποστολή, μέσα στην επόμενη βδομάδα, αντιπροσωπείας της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο στην Γάζα.


www.stop-the-war.gr