13/10/09

Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε!


Το ποτάμι του Δεκέμβρη κατέπνιξε την μισητή δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, μια κυβέρνηση δολοφόνων, ρατσιστών, της καταστολής και συμμάχων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δίνουμε στο ΠΑΣΟΚ περίοδο χάριτος. Απαιτούμε απ’ αυτή την κυβέρνηση να ξηλώσει και να πάρει πίσω όλες τις επιθέσεις του Καραμανλή. Πρώτοι που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις είναι οι λιμενεργάτες που απεργούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Την ίδια στιγμή πολλά σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη από τους μαθητές απαιτώντας από την υπουργό Παιδείας να αυξήσει την χρηματοδότηση των σχολείων, να καταργηθεί η βάση του 10 και οι πανελλαδικές εξετάσεις και πολλά ακόμα αιτήματα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου εφαρμόζοντας την απόφαση του προκατόχου της, δήλωσε ότι θα καταργήσει (!) την ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία απολύοντας τους ωρομισθίους καθηγητές και στέλνοντας όλους τους μαθητές να πληρώνουν στα φροντιστήρια για να ανταπεξέλθουν στους βαθμούς και στις πανελλήνιες που πετάνε χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο έξω απ’ τα πανεπιστήμια. Λίγες μέρες μετά πήρε πίσω αυτή την απόφαση μπροστά στον τρόμο του να βγει μαζικά το εκπαιδευτικό κίνημα στους δρόμους.

Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε! Απλώνουμε και στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις με γενικές συνελεύσεις στα σχολεία και συνδέουμε τον αγώνα μας με τον αγώνα των εργαζομένων και των φοιτητών για να νικήσουμε! «Μαθητές-Εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά»


Απαιτούμε:


  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ 10 ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • 15% ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΔΑΣΚΑΛΩΝ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-STOP ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ