21/6/10

Μαθητικό Μονοήμερο Εκδηλώσεων


Σάββατο 26 Ιούνη


Στοά Θεάτρου Διάνα, Ιπποκράτους 7 (Μετρό Πανεπιστήμιο)


Το Μαθητικό Μονοήμερο Εκδηλώσεων το οποίο οργανώνεται από τους μαθητές Anticapitalista στις 26 Ιούνη είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές να παρακολουθήσουν μεγάλες και σημαντικές συζητήσεις, οι οποίες είναι επίκαιρες και εκτός αυτού είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές που δεν παρακολούθησαν το τετραήμερο «Μαρξισμός 2010» λόγω σχολικών υποχρεώσεων και διαβάσματος.

Πρώτη και επίκαιρη συζήτηση η οποία αρχίζει στις 3μμ θα έχει ως θέμα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Σε αυτή την συζήτηση θα αναλυθούν οι λόγοι για το οποίο παλεύουμε για την λευτεριά της Παλαιστίνης και για τους λόγους τους οποίους είμαστε κατά αυτού του τρομοκρατικού κράτους, του Ισραήλ. Όλοι μας συνγκλονιστήκαμε με όσα γίνανε στις 31 Μαΐου και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να δοθούν εξηγήσεις για όσα έγιναν.

Η δεύτερη συζήτηση θα έχει ως θέμα «Εκπαίδευση και αγορά - Όχι στο «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου». Ήρθε καιρός οι μαθητές να «οπλιστούν» με γνώση πάνω στο θέμα. Ο κόσμος πιστεύει πως αυτό το «νέο σχολείο» θα αναβαθμίσει την Παιδεία. Λάθος. Αυτό το μέτρο στην κυριολεξία θα αφήσει δασκάλους και καθηγητές χωρίς εργασία και θα δυσκολέψει πιο πολύ εμάς τους μαθητές. Σε αυτή την κουβέντα θα αναλυθούνε αρκετά πράγματα τα οποία οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν για να αντισταθούν σε αυτά τα μέτρα τα οποία φαίνεται πως είναι τεχνάσματα τις καπιταλιστικής υποκουλτούρας για να μας υπνωτίσουν. Γι΄ αυτό λοιπόν όπως λέει και το σύνθημα μας «Μαθητές-Καθηγητές ενωμένοι νικητές».

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Εδώ θα λυθούν όλες οι απορίες που έχουν σχέση με την επανάσταση. Επίσης, θα αναλυθούν τα γεγονότα της επανάστασης στην Ρωσία. Μπορούμε όλοι άραγε να απελάσουμε τον ρατσισμό, τον πόλεμο και την κοινωνική καταπίεση; Πως μπορούμε όλοι ενωμένοι να συντρίψουμε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα; Όλα αυτά θα συζητηθούν σε αυτό το μονοήμερο.

Το μέλλον για όλους και ειδικά για τους μαθητές προμηνύεται δύσκολο και αναμφίβολο. Για αυτό λοιπόν πρέπει να θωρακιστούμε και να οπλιστούμε με ιδέες και γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Στο τέλος των συζητήσεων θα πραγματοποιηθεί μουσικό πρόγραμμα με μαθητικά συγκροτήματα.

Πρόγραμμα:

3μμ- 4μμ Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Ομιλητές: Ράνια Κούτσικου, 3ο Λύκειο Ζωγράφου, Νίκος Λούντος, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη


4.30μμ-6μμ Εκπαίδευση και Αγορά - όχι στο «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου
Ομιλητές: Ορέστης Ηλίας, 1ο Λύκειο Βριλησσίων, Ντίνα Γκαρανέ, καθηγήτρια
Παντελής Παναγιωτακόπουλος, ΣΕΚ


6.30μμ-8μμ Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός
Ομιλητές: Στάθης Κούνας, 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης, Νεκτάριος Δαργάκης, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη

8.30μμ Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα: Pueblo Unido, Mosh-χαρη, Νότιες Στροφές, Ανεπίσημοι, With n Without, Απαραβίαστοι Όρκοι, Re-ζην