26/4/14

Πρωτομαγιά 2014


Συγκέντρωση και πορεία Πέμπτη 1/5 Μουσείο 10πμ!

Η προεκλογική περίοδος βρίσκει τη Ν.Δ. να πέφτει και δεν υπάρχει συγκροτημένο ΠΑΣΟΚ να πάρει την θέση της όπως γινόταν παλιά, μιας και τώρα συγκυβερνούν. Ο κόσμος σταμάτησε να πιστεύει τα ψέματα περί success story. Οι διαρροές και τα σκάνδαλα του δικομματισμού φανερώνονται. Η Χρυσή Αυγή καταρρέει έτοιμη να διαλυθεί καθώς η μισή ηγεσία της βρίσκεται στη φυλακή και πολλά από τα υπόλοιπα στελέχη της παραιτούνται.
Ο καπιταλισμός κάνει συμμαθητές μας να λιποθυμούν από την πείνα. Οι άνεργοι έχουν φτάσει τους 1.345.387. Άστεγοι και άποροι άνθρωποι πέρασαν τον φετινό χειμώνα χωρίς πετρέλαιο, ξεπαγιάζοντας διότι με κομμένους μισθούς και συντάξεις δεν μπορούσαν να ζήσουν και να καλύψουν όλες της βιοτικές ανάγκες τους. Ο κόσμος παρακολουθώντας όλη αυτή την κατάσταση δεν έκατσε σπίτι του μπροστά από μια τηλεόραση μονολογώντας από μέσα του «Τον καημένο τι περνάει».
Οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους, αγωνίζονται, αντιστέκεται, δείχνουν ανυπακοή και χτυπάνε την κυβέρνηση με απεργίες και καταλήψεις. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν φοβήθηκαν την τρομοκρατία των ΜΑΤ και της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αγώνας που κάνουν οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών ενάντια στις απολύσεις όπου τα πιόνια του συστήματος τα ΜΑΤ τις τράβαγαν απ’ τα μαλλιά και τις βάραγαν. Αυτές οι γυναίκες μπορεί να ήταν και μανάδες μας, εργάτριες που δεν τρομοκρατούνται και μαζί με την ΕΡΤ, τους καθηγητές, τα νοσοκομεία, τους απεργούς της Coca Cola και μια σειρά άλλους κλάδους, δείχνουν το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή.
Οι αντιφασίστες πλημυρίζουν τους δρόμους με χαρακτηριστικό παράδειγμα της 22 Μάρτη με πανό από πολλά σχολεία, οργανώσεις και συνδικάτα που γέμιζαν τους δρόμους με κεντρικό σύνθημα "ποτέ ξανά φασισμός", ένα σύνθημα που είχε φτάσει από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά μέχρι το Λονδίνο, το Παρίσι, σε όλη την Ευρώπη που διαδήλωσαν μαζί μας την ίδια μέρα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Ο απλός λαός έδειξε πάλι την δύναμη του κόντρα στην σάπια κυβέρνηση. Μια από τις καλύτερες εικόνες την έδειξε το πανό Anticapitalista με σύνθημα «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά» που φωτογραφίες από αυτό το μπλοκ ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνοντας ότι οι μαθητές είναι συνειδητοποιημένοι και ότι παλεύουν κόντρα στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Παλεύουμε στο ίδιο πλευρό με τους καθηγητές με ένα μεγάλο "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΣ". Ο Μάρτης ταρακούνησε την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τους φασίστες με τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια και τις απεργίες ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
 

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που το εργατικό κίνημα, η νεολαία και η Αριστερά απαντάμε στις προκλήσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου! Είναι μέρα κλιμάκωσης του αγώνα για να ανατρέψουμε τρόικες, μνημόνια, νεοναζί και το σάπιο σύστημα του καπιταλισμού!

FB:  https://www.facebook.com/mathitesanticapitalista