15/6/15

Θέλουμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς - Συγκέντρωση την Τρίτη, 16 Ιούνη, 7μμ, Βουλή - Ακούστε τη φωνή των παιδιών των μεταναστών!



Φτάνει στην Ολομέλεια της Βουλής ένα νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στο οποίο πάνω από διακόσιες χιλιάδες παιδιά μεταναστών εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να βγουν από την αφάνεια και να αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα στην ζωή, την κοινωνία, την εργασία.

Το δικαίωμα αυτό χρειάζεται να παραχωρηθεί σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς διότι θα διαμορφώσει το μέλλον και τα δικαιώματα ολόκληρων γενιών μεταναστών.

Δεν χωράει στο πάγκο του Προκρούστη για να ικανοποιηθούν οι αντιρρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο ακύρωσε το προηγούμενο νόμο υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες του και υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις της Δεξιάς και των φασιστών.

Με πολλές διατάξεις του το σημερινό νομοσχέδιο απειλεί να αφήσει χωρίς δικαίωμα στην ιθαγένεια δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Πρώτοι υπολογισμοί περιορίζουν αυτά που θα το πάρουν σε λιγότερα από 100 000.

Καλούμε τους βουλευτές και τις βουλευτίνες να προωθήσουν τροποποιήσεις που καταργούν τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να αποκτήσουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά.

Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα, Ενωμένες Γυναίκες της Αφρικής, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο, Κοινότητα Σενεγάλης, Κοινότητα Γουϊνέας, ASANTE, Αιγυπτιακή Κοινότητα, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης ANASA, «Μηδενική Ανοχή» Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ, Πρωτοβουλία καλλιτεχνών, ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή


Συγκέντρωση την Τρίτη, 16 Ιούνη, 7μμ, Βουλή