22/9/08

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ …ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ!


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ



Εκατοντάδες ακτιβιστές αψήφησαν την βροχή και διαδήλωσαν μαζικά το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη συμμετέχοντας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που κάλεσε η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Αντίστοιχα, στο Μάντσεστερ της Βρετανίας χιλιάδες διαδηλωτές πολιόρκησαν το Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος απαιτώντας απόσυρση των στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν. Στην Γερμανία, πάνω από δέκα χιλιάδες στο Βερολίνο και την Στουτγάρδη ζήτησαν να γυρίσω πίσω ο στρατός από το Αφγανιστάν.


-Ξεχώρισαν τα πανό των μαθητών όπως του 1ου Λυκείου Βριλησσίων με σύνθημα «στο σφαγείο δεν θα πάμε εμείς!» , του 8ου Λυκείου Καλλιθέας «οι μαθητές απαιτούν ειρήνη». Μαζί τους διαδήλωσαν μαθητές από σχολεία της Αγ.Παρασκευής, της Α. Γλυφάδας, των Αμπελοκήπων, της Ν. Σμύρνης κα.


παρουσία της Αφγανικής Κοινότητας με δεκάδες μετανάστες και πανό «Εξω το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν» ενώ στα χέρια κρατούσαν φωτογραφίες παιδιών που τραυματίστηκαν άγρια στους πρόσφατους βομβαρδισμούς.

Παρά την βροχή η πορεία έφτασε στο ΥΠΕΞ με κύρια συνθήματά: «Εξήντα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία. Χούντες - πόλεμοι - τρομοκρατία» και «Έξω το ΝΑΤΟ από τον Καύκασο. Κλείστε τη Σούδα και το Ακτιο».

Χαιρέτησαν εκπρόσωποι συνδικάτων(ΟΛΜΕ), μαθητές. Απαίτησαν να μην αποσταλεί στρατός στην Γεωργία, να αποσυρθεί ο ελληνικός στρατός από το Κόσοβο και το Αφγανιστάν, να κλείσουν οι βάσεις της Σούδας και του Ακτίου.

Ο Τεό Λαζάρου και οι μουσικοί του συγκροτήματος ΕΛΞΙΣ πρόσθεσαν την μουσική τους διαμαρτυρία στην εκδήλωση.


Ο Γ.Σηφακάκης εκ μέρους της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει ένα μπαράζ αντιπολεμικών κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν στην μεγάλη πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στο Στρασβούργο 4-5 Απρίλη κατά των εκδηλώσεων για την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Πρώτος σταθμός οι διαδηλώσεις στη Σούδα και το Ακτιο με αίτημα να κλείσουν οι βάσεις ορμητήρια για τους πολέμους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Κόσσοβο, τον Καύκασο.


Επικοινωνία με: Γιάννη Σηφακάκη 6946093043, Πέτρο Κωνσταντίνου 6932828964