10/11/08

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ!



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σάββατο 15 Νοέμβρη, 6μμ
κτίριο Γκίνη Αίθουσα 105
Ομιλητές: Κωνσταντίνος Αυγέρος (8ο Λύκ. Καλλιθέας), Ελίνα Γρύλλη (Ζάννειο Π. Λυκ. Πειραιά), Ορέστης Ηλίας (1ο Λύκ. Βριλησσίων)

Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που δεν δουλεύει. Μια βαθειά οικονομική κρίση είναι σε εξέλιξη διεθνώς και οι καπιταλιστές σχεδιάζουν να τη φορτώσουν πάνω μας, στους εργάτες και τη νεολαία.

Η συμμορία του Καραμανλή και των υπουργών του δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τις ανάγκες μας, τα σχολεία, τους μισθούς, τις συντάξεις και ταυτόχρονα τρέχουν να διαθέσουν 28 δις ευρώ από τον προϋπολογισμό στους τραπεζίτες για να σώσουν τα κεφάλαιά τους. Την ίδια στιγμή, τα λεφτά που σκορπάνε σε εξοπλισμούς μετριούνται σε δισεκατομμύρια, ελληνικός στρατός βρίσκεται στο Αφγανιστάν και τα Βαλκάνια κι εδώ η αστυνομία εξαπολύει δολοφονικά ανθρωποκυνηγητά στους μετανάστες. Παράλληλα, σχεδιάζουν να ιδιωτικοποιήσουν ότι κινείται και ότι πετάει (συγκοινωνίες, Ολυμπιακή), τα Λιμάνια και βέβαια τα Πανεπιστήμια, την Παιδεία, την Υγεία.
Ποιοί είμαστε:
Είμαστε οι μαθητές που πρωτοστατήσαμε από την αρχή στην μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Παιδείας με καταλήψεις. Κάνουμε πράξη το σύνθημα "Μαθητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά" γιατί πιστεύουμε ότι μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε. Πρωτοστατούμε για την νίκη των αγώνων των καθηγητών μας, όπως και όλων των εργατών στηρίζοντας τις απεργίες τους και κατεβαίνοντας μαζί τους σε όλα τα Πανεκπαιδευτικά και Απεργιακά συλλαλητήρια.
Πρωταγωνιστούμε στο κίνημα ενάντια στον πόλεμο και το ρατσισμό. Συμμετέχουμε με τα σχολεία μας στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια που οργανώνει η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, από τότε που ξεκίνησε ο βάρβαρος πόλεμος των ΗΠΑ στο Ιράκ, με το σύνθημα "σχολεία όχι βόμβες". Φέτος στηρίζουμε ενεργά τη διεθνή αντιΝΑΤΟική καμπάνια για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα παλεύουμε για ανοιχτά σύνορα για όλους τους εργάτες και για τη νομιμοποίηση των μεταναστών.
Είμαστε AntiCapitalista
γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο καπιταλισμός, εκτός από άδικος, είναι ένα σύστημα που δεν δουλεύει. Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να πέσει με ευχές και προθέσεις, γι' αυτό παλεύουμε για την ανατροπή του. Είμαστε κομμάτι ενός παγκόσμιου αντικαπιταλιστικού κινήματος που γεννήθηκε στο Σιάτλ και τη Γένοβα, εξακολουθεί να απλώνεται και να μεγαλώνει, αποτελώντας εφιάλτη πάνω από τα κεφάλια των καπιταλιστών!

Πάρτε μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνουμε στο Πολυτεχνείο!

ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 2μμ (Μετρό Πανεπιστήμιο)