19/5/09

Αποβολή 20 μαθητών γιατί φορούσαν βερμούδα (!)


Με αποβολή τιμώρησε διευθυντής λυκείου στα Τρίκαλα είκοσι μαθητές, επειδή... φορούσαν βερμούδα την τελευταία μέρα των μαθημάτων. Ο λυκειάρχης του 1ου λυκείου Τρικάλων, Θανάσης Νάστας, επέπληξε 20 αγόρια και τους ζήτησε να φύγουν και να επιστρέψουν στο σχολείο με μακριά παντελόνια.
Οι μαθητές δεν πήγαν σπίτι τους να αλλάξουν, αλλά απευθύνθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Διεύθυνση τους συνέστησε να ακολουθήσουν τις συστάσεις του διευθυντή, παρότι δεν υπάρχει κανόνας για την ενδυμασία των μαθητών. Η Γιάννα Κωνσταντινίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου λυκείου Τρικάλων, χαρακτήρισε στην εφημερίδα Έθνος τη στάση της Διεύθυνσης προκλητική και υποκριτική.
Οι μαθητές δεν συμφώνησαν με τις υποδείξεις και επέστρεψαν με την ίδια ενδυμασία την επόμενη μέρα. Οι συμμαθητές τους εμφανίστηκαν με βερμούδες σε μια ένδειξη συμπαράστασης στο πρόσωπό τους. Ο λυκειάρχης δεν προχώρησε σε άλλες παρατηρήσεις αλλά οι μαθητές είναι επιφυλακτικοί για τις επόμενες μέρες. Στις περσινές προαγωγικές εξετάσεις, στις 21 Μαΐου, ο ίδιος λυκειάρχης είχε αποβάλει τρεις μαθητές για τον ίδιο λόγο, οι οποίοι επέστρεψαν με έγκαιρη παρέμβαση των καθηγητών. Η βερμούδα των μαθητών κυμαίνεται σε μήκος κάτω από το γόνατο και η εμφάνιση των μαθητών είναι ευπρεπής, σύμφωνα με την κ. Κωνσταντινίδου.

(Αναδημοσίευση από το TVXS)