3/12/15

Όλοι στις διαδηλώσεις στις 6 Δεκέμβρη!



Εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου πλημμυρίζουμε τους δρόμους!
6 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε στις 2 το μεσημέρι στα Προπύλαια!

Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρη του 2008 πυροδότησε μια μεγάλη εξέγερση με μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις, απεργίες και διαδηλώσεις.
Γεννήθηκε τότε μια νέα ριζοσπαστικοποίηση σε όλη τη νεολαία. Οι μαθητές του Δεκέμβρη οργάνωναν εκείνη την περίοδο μαζικές καταλήψεις των σχολείων τους και κατάφεραν να κερδίσουν τη συμπαράσταση όλων. Στις καθημερινές διαδηλώσεις συμμετείχαν κατά χιλιάδες με τα πανό τους, από εκατοντάδες σχολεία από όλη την Αθήνα, από δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Το κεντρικό σύνθημα ήταν: «Στις τράπεζες λεφτά στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες». Και πράγματι αυτό το κίνημα που ένωσε τη νεολαία με τους εργαζόμενους, που οργάνωσε γενική απεργία ενάντια στον προϋπολογισμό- σφαγείο που ετοίμαζε ο Καραμανλής, ήταν η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση της ΝΔ που κατέρρευσε μερικούς μήνες μετά.

«Λεφτά για την Παιδεία, όχι για τους τραπεζίτες»
 Σήμερα τα μνημόνιά τους συνεχίζουν να ρημάζουν την καθημερινότητά μας και τα λεφτά εξακολουθούν να πηγαίνουν στους τραπεζίτες αντί για τα σχολεία μας. Η Παιδεία είναι και πάλι στο στόχαστρο, με χιλιάδες κενά, με κτίρια που καταρρέουν, με ελλείψεις στα βιβλία. Με έναν νέο προϋπολογισμό που αυτή τη φορά έρχεται στη Βουλή όχι από τη δεξιά, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Που είναι όμως το ίδιο καταστροφικός. Η ανάγκη να βγούμε ξανά στους δρόμους, να οργανώσουμε την αντίσταση μέσα στα σχολεία μας είναι μεγάλη. Το τελευταίο διάστημα οι μαθητές οργανώσαμε καταλήψεις σε δεκάδες σχολεία, διαδηλώσαμε στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες στις 12 Νοέμβρη και στις 3 Δεκέμβρη, διαδηλώσαμε στο Πολυτεχνείο. Μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους από τα σχολεία, τα λιμάνια, τα νοσοκομεία, τις τράπεζες και παντού φωνάζουμε στις διαδηλώσεις: «Διαγραφή του χρέους οριστική, αυτή είναι η απάντηση η εργατικη». Γιατί βλέπουμε τα κέρδη των αφεντικών να μεγαλώνουν και η κρίση να βαθαίνει. Παλεύουμε για να σταματήσει αυτός ο κύκλος, να επιβάλουμε τον έλεγχο των απλών ανθρώπων, των από τα κάτω στις τράπεζες και παντού μέσα στην κοινωνία. 
«Θέλουμε λεφτά για τα σχολεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία!»
Σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να ξαναπιάσουμε το νήμα του μεγάλου αντιπολεμικού κινήματος και να πούμε όχι στον πόλεμο, όχι στο όνομά μας! Η κυβέρνηση της Γαλλίας μαζί με όλη την Ευρωπαϊκή ηγεσία οργανώνει την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, δήθεν για να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος. Ξέρουμε πολύ καλά πως οι βομβαρδισμοί αμάχων και παιδιών δε μπορούν να σταματήσουν την αντίδραση, αντίθετα την φουντώνουν. Και παράλληλα δολοφονούν χιλιάδες και αναγκάζουν εκατοντάδες χιλιάδες να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Ταυτόχρονα οι «ηγέτες» κλείνουν τα σύνορά τους δημιουργώντας ακόμα περισσότερους νεκρούς, πνιγμένους ανθρώπους στο Αιγαίο, και δυστυχία. Απέναντι σε αυτό ένα ολόκληρο κίνημα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, οργανώνει αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Γαλλία παρά τις απαγορεύσεις του πρωθυπουργού, στην Αγγλία, στην Ισπανία, εδώ και παντού. Διεκδικούμε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος και οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, να δοθούν λεφτά για να καλυφθούν οι ανάγκες τους, να τσακίσουμε την Ευρώπη- φρούριο.
Για όλα αυτά βγαίνουμε ξανά στο δρόμο στις 6 Δεκέμβρη! Διαδηλώνουμε και οργανώνουμε τη συνέχεια. Κλείνουμε από τώρα τη συμμετοχή μας στη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνουν η ΚΕΕΡΦΑ, φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία στις 23- 24 Γενάρη στον Έβρο ενάντια στους φράχτες και τα κλειστά σύνορα. Έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε!